Perne de dilatatie

Cere oferta pret

Sunt elemente de baza ce permit preluarea deformatiilor (dilatarilor) retelelor termice montate ingropat in zona compensatoarelor si a ramificatiilor. Sunt confectionate din polietilena expandata.

Sunt elemente de baza ce permit preluarea deformatiilor (dilatarilor) retelelor termice montate ingropat in zona compensatoarelor si a ramificatiilor.

Sunt confectionate din polietilena expandata. Se monteaza de catre specialistii nostri pe partea laterala a mantalei conductei preizolate, in functie de traseul proiectat.

Principalele caracteristici ce trebuiesc indeplinite de o perna de dilatare: - o buna revenire dupa comprimarea de durata;
- imputrescibila;
- rezistenta la compresiune;
- rezistenta la namoluri;
- rezistenta la actiunea insectelor si rozatoarelor;
- permeabila.

Daca dilatarea este absorbita de compensatori in U, L, sau Z, perna de dilatare trebuie plasata de-a lungul portiunii care preia dilatarea. Pernele de dilatare se vor instala in pozitie dreapta, lipite de teava de protectie. Axele tevilor si pernele de dilatare trebuie sa fie pe acelasi nivel orizontal (directie de dilatare). Este suficienta instalarea pernelor de dilatare pentru 2/3 din lungimea portiunii care se deplaseaza.

Perna de dilatare trebuie sa fie mai mare decat mantaua de protectie. Daca dilatarea este mai mica de 10 mm. nu mai sunt necesare perne de dilatatie. Fiecare strat de perne de dilatatie poate absorbi 35 mm.

La ramificatii se vor monta perne de dilatatie pe o lungime de 1 m, de o parte si de alta a conductei de ramificatie.

Cere oferta pret Perne de dilatatie


check