Carte Tratat de ihtiopatologie

Cere oferta pret

Lucrarea vine in intampinarea specialistilor din Romania, in vederea realizarii Programului national pentru dezvoltarea acvaculturii, formarea de noi specialisti si aprofundarea problemelor ihtiopatologiei din Romania si din U.

Lucrarea vine in intampinarea specialistilor din Romania, in vederea realizarii Programului national pentru dezvoltarea acvaculturii, formarea de noi specialisti si aprofundarea problemelor ihtiopatologiei din Romania si din U.E. Cartea pe care o prezentam cuprinde 816 pagini, cu numeroase figuri color si alb-negru. Este o lucrare de sinteza, care trateaza la un inalt nivel stiintific toate aspectele patologiei pestilor din mediul natural si din crescatorii, respectiv bolile infectioase ale acestora provocate de virusi si bacterii, bolile parazitare (micoze, algoze, protozooze, helmintoze si crustaceoze) si cele cauzate de agenti mediali neanimati sau de factori nutritionali si constitutionali. Pana la aparitia acestui tratat, au fost publicate cateva studii asupra parazitilor ce actioneaza asupra pestilor din tara, dar nimeni nu a abordat in mod exhaustiv problemele de patologie la pesti. Cei doi autori ai cartii de fata exceleaza in tratarea tuturor aspectelor bolilor pe care le pot avea pestii, luand in seama inclusiv influenta factorilor de mediu asupra starii lor de sanatate.

Mai mult decat atat, se face distinctia dintre semiologia bolilor infectioase, provocate de virusi sau bacterii, de cea a bolilor parazitare sau a celor cauzate de diversi factori de mediu ori constitutionali. Se descriu in amanuntime bolile provocate de virusuri, bacterii, ciuperci, protozoare, de diferite grupe de helminti (monogene, trematode, cestode, nematelminti, acantocefali, hirudinee) si de crustacee. Capitolele consacrate parazitilor, pe langa descrierea si figurarea parazitilor, cuprind detalii despre ciclul evolutiv al acestora. Sunt prezentate, pentru fiecare boala in parte, aria zoologica si geografica de raspandire, etiologia, epizootologia, manifestarile clinice, leziunile anatomo- si histopatologice, evolutia, mortalitatea, metodele de stabilire a diagnosticului. Sunt indicate, de asemenea, in fiecare situatie, masurile adecvate de profilaxie si de tratament. Totodata, este scoasa in evidenta expunerea omului la imbolnaviri in urma consumului de peste sau de subproduse obtinute din acesta (al asa-numitelor produse pescaresti). Intr-un capitol distinct se trec in revista metodele profilactice si terapeutice aplicabile in diverse sisteme de crestere a pestelui. Sunt nu doar mentionate, ci si descrise metodele de dezinfectie si de tratament. Acest Tratat de Ihtiopatologie, astfel conceput si realizat, necesar si deosebit de util, de o incontestabila complexitate, se adreseaza studentilor, inginerilor, cercetatorilor, medicilor veterinari, pescarilor profesionisti si amatori, precum si celor ce produc si consuma mancare pe baza de peste. Cartea scrisa in colaborare de Gabriela Munteanu si Dumitru Bogatu umple un gol din literatura de specialitate din tara noastra, avand pe deasupra si o certa valoare stiintifica, de natura informativa si practica.

Datorita merituoasei activitati de documentare si de elaborare la un inalt nivel de exigenta stiintifica, intr-un stil clar, cu o ilustratie foarte sugestiva si edificatoare, Tratatul de Ihtiopatologie este considerat astazi o lucrare de referinta pentru stadiul cercetarilor actuale de ihtiopatologie, atat din Romania, cat si din spatiul european. Vasta si mult-apreciata lucrare este prefatata de Acad. dr. Petre Banarescu, specialist de renume mondial in domeniul ihtiopatologiei, care a primit cu entuziasm aparitia ei.

Cere oferta pret Carte Tratat de ihtiopatologie


check