Instalatie de automatizare pentru statii de betoane

Cere oferta pret

Instalatia electrica de automatizare a unei statii de preparat betoane se compune din: -tablou electric, care contine partea electrica de forta; -pupitru,

Instalatia electrica de automatizare a unei statii de preparat betoane se compune din: -tablou electric, care contine partea electrica de forta;
-pupitru, care contine elementele de comanda si monitorizare a procesului tehnologic de preparare a betonului;
-o retea de jgheaburi metalice care protejeaza cablurile electrice si furtunele
pneumatice de lovituri mecanice si/sau striviri si ofera instalatiei un design industrial;
-cabluri electrice care leaga motoarele, ventilele electro-pneumatice si senzorii la cabina de comanda si furtunele pneumatice care leaga compresorul de aer cu placile cu electroventile si cilindrii pneumatici.
Instalatia electrica de forta este ampalsata intr-o cabina de comanda.
Functionarea
Odata pornita functionarea in regim automat, calculatorul de proces comunica in timp real cu automatul programabil care primeste in permanenta date de la cantarele de agregate, ciment, apa, aditivi si de la senzorul de umiditate montat in buncarul de nisip in proximitatea gurii de dozare. Valorile marimilor masurate sunt afisate pe monitorul color, in campurile special alocate in cadrul unei scheme sinoptice color animate.
Instalatia permite realizarea urmatoarelor operatii: pornirea productiei pentru un numar de sarje programat, supravegherea productiei, oprirea automata a productiei de beton dupa efectuarea numarului de sarje programat, sau oprirea voita la decizia operatorului, interventii in timpul realizarii productiei si memorarea setarilor productiei in curs.
Pe ecranul monitorului sunt afisate menu-urile programului software:
- schema sinoptica animata pe care se pot urmari toate operatiile in desfasurare cu parametrii afisati si cu elementele vizuale de semnalizare;
- optiunea de calibrare soft si setare;
- biblioteca de retete, reteta in uz cu statisticile acesteia si rapoarte.
Instalatia permite stocarea a cel mult 100 de retete de beton, asupra acestora fiind posibile operatiile uzuale: adaugare, modificare, stergere. Valorile acceptate de automat pentru parametrii retetelor sunt in limita unor nivele minim-maxim impuse, setate prin soft. Automatul suporta si modificari ale parametrilor retetei in timpul functionarii instalatiei.
Pentru reteta in curs de realizare, pe ecran sunt vizualizate urmatoarele date: data si ora, numarul si numele retetei, cantitatea programata si cantitatea realizata pentru fiecare component al betonului, atat pe treapta aa‚¬Å¾brut', cat si pe treapta aa‚¬Å¾fin', valoarea umiditatii sortului cu granulatia cea mai mica si productia de beton realizata, cumulativ de la o sarja la alta.
In functie de viteza de curgere a componentelor mixturii, programul soft realizeaza anticiparea optima a intreruperii comenzilor de dozare pentru fiecare sort de agregate in parte, realizand in final o imbunatatire a preciziei de cantarire a componentelor.
La sfarsitul fiecarei sarje sunt trecute automat intr-un aa‚¬Å¾istoric' toate datele care caracterizeaza sarja de beton preparata si anume: data, ora, tipul retetei, cantitatile prescrise si cantitatile realizate pentru fiecare component al betonului si prin cumulare, productia de beton realizata.
La terminarea unei retete, sau ori de cate ori este necesar pentru a insoti la beneficiar transportul unei cantitati de beton, operatorul poate tipari la imprimanta sistemului de calcul al instalatiei un raport cu datele care caracterizeaza produsul realizat: data, ora, numarul si numele retetei, marca betonului, cantitatile prescrise si cantitatile realizate pentru sort 1, sort 2, sort 3, sort 4, apa si aditivi si cantitatea de beton produsa.

Cere oferta pret Instalatie de automatizare pentru statii de betoane


check

Alte Produse Instalatie de automatizare pentru statii de betoane

Latest Tweets

Contact Us

Follow Us