Vin de Miere Bio

Report abuse Categorie: Alimente si Bauturi
Subcategorie: Diverse

Cere oferta pret

Vinul de Miere Mierea, nu este doar un simplu zahar, dupa cum isi inchipuie multi, ci compozitia ei este tot atat de complexa ca si taina in care este invaluit chiar stupul cu albine .

Vinul de Miere

Mierea, nu este doar un simplu zahar, dupa cum isi inchipuie multi, ci compozitia ei este tot atat de complexa ca si taina in care este invaluit chiar stupul cu albine .

Pana in sec. al XVI-lea, perioada in care a aparut zaharul de trestie, mierea era principalul indulcitor folosit de oameni. Insa mierea nu a fost numai primul indulcitor, ci a fost si baza de plecare pentru bauturi alcoolice. Produsul final rezultat in urma fermentarii apei cu miere se numeste hidromel sau vin de miere. Hidromelul era cunoscut in toate culturile timpurii si cel mai adesea era considerat o licoare sfanta ce era bauta doar cu ocazii religioase sau rituale.

Hidromelul era dedicat zeilor, si baut doar in onoarea lor, fiind preparat numai de catre preoti, samani sau medici.

In epoca preistorica mierea a fost singura substanta dulce concentrata folosita pe scara larga in alimentatie iar din cercetarile arheologice hidromelul (miedul, vinul de miere) a fost prima bautura alcoolica fermentata cu mult inaintea bauturilor obtinute din fructele pomilor fructiferi, vita de vie si cereale.

Cere oferta pret Vin de Miere Bio


check

Alte Produse Vin de Miere Bio